zondag 3 april 2011

Karpervissen in Frankrijk Maart 2011

In de periode vanaf 26 Maart stond er een weekje vakantie gepland richting Frankrijk met mijn vriendin Mieke.

Het aan het meer gelegen huis stond er verlaten bij, en ook aan het water was verder niemand te bekennen.

Gewoon lekker je ding doen en per dag een aantal uren in de ochtend en in de avond gaan karperen.
Overdag genieten van de prachtige omgeving daarnaast lekker ontspannen met een glaasje wijn en met dat overheerlijke stokbrood waar die Fransen patent op hebben!


Tijdens de opening van ons tijdelijke verblijf werd mijn aandacht getrokken door de sleutelhanger.
Is dit de gelukssleutel van koment karpersucces?....Van zo een foto van het meer kan ik werkelijk genieten.zucht...
Wat de aanpak wat het vissen betreft hou ik het simpel,dus van mij geen ellenlange verhalen over snel kantelbare haken..of andere op gebakken lucht en op niets gebaseerde theorieén.
Het ultieme altijd vangende rigje bestaat volgens mij nog steeds niet,als ik me vergis stuur me direct een PB! Het gebruikte materiaal moet wel in uitstekende staat verkeren,evenals nieuwe nylon en goed geknoopte onderlijnen, scherpe haken en niet te vergeten goed en vers aas.
Maar het allerbelangrijkste gebruik je gezonde verstand en speel in op de aanwezige omstandigheden onder en boven water.kort gezegd,durf te veranderen, maar vooral Geniet!Een aantal mooie spiegels poseerden voor de camera.


Op de rug van deze hagedis lift een merkwaardig"torretje"mee met een "Afrikaans masker" heeft niets met vissen te maken, maar wel mooi om te zien en het zal ongetwijfeld een functie hebben!
Ook prachtig om te zien hoe die hagedis in "camou"tinten zich heeft uitgerust.


Aan de sleutelhanger bleek het nodige geluk te kleven, een aantal karpers poseerden voor de camera.Een leuke week met mooie vangsten, maar ook weer genoten van het Franse leven.

Groet Hans


6 opmerkingen:

 1. Hans,
  Gewoon prachtig en je doet het toch weer de nodige karpers vangen,proficiat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Hans, Prachtige week heb je gehad met mooie vissen en foto's. Heerlijk die rust ook die de omgeving uitstraalt. Tevens nog bedankt voor de Monkeyclimbers :)
  Groet MarcelP

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hans,

  Klinkt als een prachtige week hans, heerlijk genoten in alle rust, nu en dan gevist en dan ook nog zulke mooie vissen vangen, wat wil je nog meer? Kom snel een bakkie doen om je avonturen te vernemen.

  Gr Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Hans & Mieke:Rust,eten,wijn,natuur,genieten van de stilte,fotograferen en oja karpervissen wat wil je nog meer,in een paar woorden en foto,s helemaal verpakt top gedaan.
  groet Hennie Hoefakker

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit Hans! Mooie vissen in een mooie omgeving. Nu hier weer je geluk beproeven.
  Groet, Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hans wat een plaatjes ,en wat een ongelovelijke hoge bouw ,ik vind de 3e laatse foto toch wel het mooist ,de kleuren en zijn bolle buik komen er zo mooi uit .
  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen