dinsdag 25 augustus 2009

Frankrijk 2009

Vakantie Frankrijk Juli 2009

Beste Lezers


Na een intensieve voorbereiding die bestond uit lezen, materiaal controleren, nieuwe lijnen opspoelen, batterijen vervangen boilies en partikels aanschaffen en Dvd’s bekijken kon eindelijk de vakantietrip beginnen.


Minder leuk detail om te vermelden, de zender van mijn voerboot ging 1 week voor de vakantie kapot, door een verkeerde stekkerprocedure is het ”laadgedeelte van de zender stuk gegaan”
Door een handig mannetje uit Groningen was het gelukkig in een paar dagen gefikst!
Interessant en nuttig om te kijken was de nieuwe dvd van Terry Hearn….. in een bepaald gedeelte van deze sfeervolle film liet Terry zijn onderlijn systeem zien,opvallend was de zeer snelle kanteling van de haak.
Zoals we weten word Terry gesponsord door ESP.
Na aanschaf van deze haak en na montage van deze rig bleek het bovenstaande te kloppen.
Wat helaas niet goed was aan deze haak was de sterkte…de haak boog snel uit…
Gelukkig kwam ik in Nederland tijdens een van mijn laatste visdagen hierachter!

Het zal je maar gebeuren in Frankrijk…

Na overleg met Bernard van Kapel (Cipro) www.cipro.nl  kwam er een goed alternatief te voorschijn.Nl de bekende haak van Fox.Deze haak heeft exact dezelfde kenmerken en eigenschappen als de haak van Esp.

Ik kan natuurlijk over materialen nog pagina’s doorpraten,maar dat doen we gewoon een andere keer.Het Etang

Het meer is ongeveer 5 hectare groot.Het alleenstaande comfortabele 8 persoonshuis is volledig ingericht met alle voorzieningen die je maar kan wensen,voor de rest is er helemaal niemand…dus je kan lekker je eigen ding doen.


Achterin het meer was het nogal obstakelrijk, en de diepte op het meer varieerde van een halve meter tot ongeveer 2,5 meter.De bodem bestond uit harde platen tot zeer blubberig.veel peilwerk dus!

De eerste dagen leverde het meer geen vis op, heb van alles uitgeprobeerd.

Uiteindelijk ving ik later een aantal vissen in de 20 pond.

Hier was en ben ik heel erg blij mee.

Tot mijn verbazing kwam de eigenaar van het water langs met 2 zeer grote emmers en zijn hond, op mijn vraag wat hij ging doen antwoordde hij: ik ga de karpers goed voedsel brengen,Volgens hem komen er veel karpervissers met slechte boilies waar de vissen op den duur ziek van kunnen worden,hij voert ze daarom bij met goed verteerbaar voer.Goed observeerde ik de enorm gratis aangelegde voerplek.

De zelfde avond ving ik in het donker een spiegel van 35 pond op deze voerplek!

Helaas moest ik hem zakken omdat ik graag een paar plaatjes wilde schieten de volgende dag.

Na het maken van de foto’s werd de karper in volle gezondheid teruggezet.

Tijdens het schoonmaken van de bewaarzak viel mijn oog op de uitscheiding die de karper had achtergelaten in de zak.


Hier werd ik best wel vrolijk van, dit was nl hetzelfde goedje wat de eigenaar erin gegooid had! En een tweede conclusie die getrokken kan worden is: de karper vind klein aas erg lekker en veilig! Een derde conclusie die ik trok was te gaan praten met de eigenaar of ik zijn werk kon overnemen. Dat kon!! De eigenaar liet ik de foto zien van de afscheiding en was erg verheugd.

Ik mocht zelf uit een silo het spul gaan halen!
Al mijn 3 hengels werden ingezet op de voerplek die ondertussen dagelijks door mij werd bijgehouden. Meerdere vissen boven de 30 pond werden gevangen de plek begon zowaar te lopen.
Op een gegeven moment hoorde ik mijn Delkim. Zeer traag liep de swinger omhoog en ik zette met een enorme haal de haak, gezien de rek in mijn nylon en de grote afstand.
Traag begon er over grote afstand een vis in beweging te komen,
Het voelde alsof ik een boomstam naar binnen stond te halen
Lomp en zwaar maar de vis bleef diep.Dit had ik nog nooit meegemaakt in mijn hele leven… De BB  in combinatie met X Line schoten niets te kort!

Rustig aan kalmte zal je redden,dit mag niet verkeerd gaan fluisterde ik

Na een mooie strijd belande de vis uiteindelijk in het net.

Onmiddellijk begreep ik na het landen van de fraaie spiegelkarper dat dit wel een hele dikke vis was.Ik kon mijn ogen niet geloven, wat een geweldig beest…
Volgens de eigenaar van het meer blijkt het een zeer oude vis te zijn.
Opmerkelijk zijn diepe kuiltjes in de kop. Eigenlijk is het een toevalstreffer om zo een vis aan je haak te krijgen realiseerde ik me hardop…Frankrijk..Ik kom graag weer terug! Volgend jaar staat alweer geboekt!!                                                                 Groeten Hans

3 opmerkingen:

 1. Hoi Hans ouwe rakker wat moet ik daarop zeggen.
  Hans het is je gegund en dan wel 110% gegund.
  Trouwens de site is mooi gedaan.
  wij spreken elkaar binnenkort
  Groetjes aan jullie beide.
  Hennie Hoefakker

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto impressie van jullie trip naar Frankrijk ook al ben ik geen visser liefhebber ik kan wel genieten van de foto's uiteraard
  Alvast fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi Hans,

  Prachtige foto's!!
  Wel etang is dit? ik ben op zoekn naar een zo'n etang om vakantie en vissen te combineren!

  Gr, Michael de Regt

  BeantwoordenVerwijderen