maandag 26 november 2012

Pennengroet

 

 
 

 
 


De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat het onderhouden van mijn blog en het plaatsen van nieuwe berichten mij wat meer moeite kost, de reden hoe dit dan komt zijn van verschillende aard.
Ik merkte wel dat het zeer doet als je een paar keer in eigen voet hebt geschoten..
Kortom als het plezier om iets te delen verloren gaat dan is het moment gekomen om te stoppen.
Ik bedank mijn trouwe reageerders en wens mijn medebloggers het allerbeste!Groeten Hans

22 opmerkingen:

 1. Hey Hans,

  Ik weet wat je bedoeld en en hoop dat je je nog eens bedenkt en er toch mee doorgaat het is een prachtig blog en je verhalen en foto's zijn altijd van hoge kwaliteit.

  Groeten,

  Marcel van der Ham

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Hans

  Het is erg jammer maar het is ook een groot verlies voor het bloggers wereldje
  Ik heb altijd met plezier je blog gevolgt dat staat als een paal boven water.

  Ik wens jou het aller beste toe !!!

  Groetjes Sander Kunst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Hans,

  Als penvisser doet het mij zeer dat je je weblog gaat sluiten. Ik heb in de korte tijd dat ik je weblog las erg van je verhalen en foto's genoten. We hopen dat het in de toekomst goed met je gaat, en dat je af en toe nog wat van je laat horen.

  Met Vriendelijke Groet,

  Bjorn Nieuwenhuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er ook altijd va genoten Hans. Jammer dat je stopt. Mede door jouw blog ben ik nu net een eigen blog begonnen. Ik hoop niet dat je ook stopt met vissen? Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 5. jammer dit gaat een groot gemis in de penvis scene worden ...heb vele jaren genoten van je avonturen en er gelukkig ook een paar mogen mee maken .

  gr Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Hans, Ik hoop niet dat ik de aanleiding ben geweest van je besluit om de blog/site te beëindigen. Soms zijn de reacties overweldigend zoals de bespreking van de penvisserij. Als oud Amsterdammer moet je dat toch weten. Je kan overwegen om je materiaal op een te maken Google site over te zetten net als ik heb gedaan en dan de reacties af te handelen via Gmail, dat is wat rustiger en je hoeft dan ook niet dagelijks aanpassingen te doen. (Ik wil geen deel uitmaken van de social media als Facebook, Hyves en Twitter). Een blog vraagt altijd om een reactie van mensen en die moet je uit goed fatsoen dan weer beantwoorden. Bij een Google-site kan je wat meer afstand nemen terwijl je materiaal en foto's dan toch behouden blijven. Je hebt er weinig aan om de foto's in je verkennermappen op te slaan waar niemand anders ze kan zien. In ieder geval ga het je goed, wat je beslissing ook mag zijn, en ooit spreken we elkaar wel weer. Vriendelijke groet. Thomas Lont.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg jammer Hans. Ik heb genoten van je mooie verhalen over het "old skool" pennen. Het word helaas een uitstervend ras. Ook je prachtige fotografie van hengels en materiaal kon ik zeer waarderen.
  Het ga je goed, en geniet van deze mooie hobby!

  Groet,
  Andres

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Hans,

  Wat jammer nou! Je hebt zo'n mooie blog en zo'n inspirerende visie op het penvissen. Ik kan natuurlijk niet oordelen over de nadelen die jij van jouw blog hebt ondervonden, maar je hebt mij als lezer in ieder geval al die jaren met elke blog weer een kadootje bezorgd. Dank daarvoor en ik blijf hopen dat je ooit weer terugkeert... en veel mooie vissen blijft vangen natuurlijk...

  Hartelijke groet,
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hans,

  wat kan ik nog meer zeggen als alle anderen voor mij, zonde want tussen de regels door een enorme hoeveelheid aan nuttige info voor de (beginnende) penvisser.
  Ik ga je stukjes en foto's missen, laten we proberen contact te houden!

  gr Andries

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste Hans,

  Bedankt voor je vele verhalen en schat aan informatie.
  Ik ben nu 3 jaar aan het penvissen en mede dankzij jou informatie gaat dat telkens weer beter. Bijna dagelijks kom ik hier een kijkje nemen en lees je artikelen meerdere malen door. Het zal een groots gemis zijn....
  RS

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hans,
  werkelijk doodzonde...
  Jouw verhalen inspireerden mij enorm! Jouw blog is/was uniek.
  Ik ga het zeker missen...
  Desalnietemin kan ik je beslissing begrijpen(denk ik?).
  Ik hoop dat we contact kunnen houden en er nog wat gezamenlijke sessies komen.

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Hans,

  Ik vind het erg jammer dat je gaat stoppen, maar (ook al weet ik de precieze reden niet) ik heb er begrip voor. Het hoofddoel van het bloggen moet toch zijn dat je er zelf plezier aan beleeft. En tja, het plezier om iets te delen is verloren gegaan, en dus stop je. Jammer maar om alles maar even te relativeren... er is meer in het leven dan het bijhouden van een blog :) Ik wens je heel veel geluk en plezier in de toekomst en wie weet zien we je nog eens terug op het internet. Als laatste wil ik je bedanken voor de mooie verhalen, foto's en ook de reacties die je op mijn blog achterliet.

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hans,

  Helaas moet ik me aansluiten in de rij van teleurgestelden. De wijze waarop je schrijft en zeker ook je foto's ademen een sfeer uit die mij altijd enorm heeft geinspireerd. Ik ben dit jaar weer met vissen begonnen. Na een lange periode van veel werken en weinig toekomen aan ontspanning werd ik ziek. Begin dit jaar was ik op zoek naar iets dat me op kon trekken uit de soms uitzichtsloze situatie. Ik stuitte op jouw blog en las hoe jij je visserij beleeft. Dat wilde ik ook! Niet vissen uit een tentje, maar jagen, genieten van de natuur, respect voor de vis. Inmiddels heb ik al flink wat uurtjes aan de waterkant doorgebracht. Het is me gelukt een visserij te ontwikkelen die me past. En die lijkt veel op die van jou! Ik heb veel gehad aan je verhalen en tips. Ook je mede-bloggers hebben me soms van de broodnodige info voorzien. Maar maar dit blog is het allemaal begonnen.
  Erg jammer dat je nu stopt...... Helaas, ik wens je het allerbeste.

  Arie Paauw

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Hans,
  Jammer dat het moet eindigen op deze manier, ik heb je verrichtingen altijd gevolgd!
  Het was elke keer prettig om iets van je te lezen en de beleving die ervan uitging sprak mij nog het meeste aan.{ook al tentijde van Flitsend Nylon}
  Je zal wel een goede reden hebben om te stoppen, maar hoop dat de ''praktijk'' je nog meer voldoening gaat geven dan het al deed en daar draait het tenslotte ook om.
  lolle {fp man}

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Hans nou je heb al de berichten zeker wel gelezen.
  En dan begrijp je ook wel dat jou blog wel iets los maakte in het karperwereldje.
  Ik zou zeggen neem even een rustpauze nu deze winter en kom in het voorjaar terug met zo af en toe wat mooie verhalen en niet elke week minimaal 1 of soms 2 of 3 verhalen dat gaat je opbreken.
  Hans we spreken elkaar toch wel maar ik keek met genoegen naar jou karperavonturen uit dus ouwe KSN-man en/of ouwe karpervisser sluit het blog maar voor deze winter en dan......... kom je sterker terug.
  Groet Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Hans,
  Ik vreesde al een beetje voor deze mededeling... Heel jammer, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Als je jezelf in je voet schiet en geen plezier meer beleefd aan het bloggen, dan moet je stoppen. Misschien gaat het straks toch weer kriebelen en ga je verder, of begin je opnieuw in een iets andere vorm. Laat je het in het laatste geval dan wel even weten svp?
  Blijf vissen met een grimas en glimlach. Geniet, veel plezier en hopelijk tot ziens!
  Boudewijn

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hans,

  Ik moet zeggen dat ik het oprecht jammer vind dat je stopt, al kan ik me er heel duidelijk iets bij voorstellen. Gelukkig ben ik pas een week of twee geleden op je blog neergestreken en heb ik dus nog tijd zat om even door te lezen.

  Succes met je visserij, en vele strakke lijnen, wegkruipende pennen en dikke vissen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Hans,

  Jammer dit te moeten lezen: je blog is/was een "thuishaven" voor de pennende visser.
  Wellicht verander je van gedachten en mogen we in de toekomst allemaal weer van je leuke artikelen met puike foto's genieten.
  Ik wens je in ieder geval veel plezier tijdens het vissen toe. Enne Hans...............vang ze..!!
  Groet, Tom Veenstra

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo Hans,

  wat een verlies, eeuwig zonde dat je ermee stopt.
  Hopelijk zien we elkaar nog eens aan de beulenpoel of in de buurt van de brug der Zuchten (met een kromme stok)
  Dankzij jou ben ik diverse blogs gaan volgen, maar die van jou stak er met kop en schouders bovenuit.Ik heb zelfs 2 karperbladen opgezegd, omdat ik aan het lezen van jou blog meer plezier beleefde.
  We gaan je prachtige foto's, goede tips en stimulerende (penvis) verhalen missen!

  Groeten Martijn

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Als de lol er af is Hans dan moet je stoppen! Erg jammer!
  Je prachtige foto's en smakelijk verhalen, een groot gemis in de karperblogwereld.
  Probeer nog wel af en toe naar de waterkant te gaan, dat moet je jezelf niet afnemen.
  Sterkte en hou je taai Hans. Wie weet gaan we samen nog een keer vissen.

  Groet,
  Ba(ar)s

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi Hans,

  Ook ik had al een tijdje het vermoeden dat er iets was. Regelmatig check ik je blog voor nieuwe berichten. Ondanks de seizoensverandering, weet ik dat je ook in deze maanden/tijd toch wel actief bent. Jammer, echt jammer dat je er mee stop. Maar vind dat voor alles in het leven geldt dat je het met plezier moet doen.
  Heb altijd erg genoten van je verhalen, pensessies en erg mooie foto's. Dit zette mij vaak aan tot wegdromen over deze mooie visserij en hopelijk eigen successen.
  Ik wil je verder veel plezier, geluk en gezondheid toewensen, en te blijven genieten van die dingen die echt belangrijk zijn. En, blijf ze vangen die karpers :)

  Groeten uit Overijssel,

  Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 22. erg jammer ik zat elke week je avonturen te lezen en werd zo die wereld ingezogen
  ik pen ook geregeld ,maar hier zit niet zoveel mooie karpers als door jouw gevangen
  vissen...Wim uit Sellingen GR

  BeantwoordenVerwijderen