maandag 7 mei 2012

Te triest voor woorden....verlos me...


Vandaag was ik in de gelegenheid om een aantal uren te gaan vissen, prachig zonnetje erbij met een aangename temperatuur.
Koppie koffie maken met mijn colemannetje..heerlijk!
Alleen vraag ik me af waarom dat ding elke keer gewoon in brand staat..ik heb ondertussen geen haar meer op mijn handen.

Na een 3 tal uurtjes krijg ik een aanbeet, die doorzet in een sterk buigende top.Ik sla aan en voel meteen dat dit een mooie vis is,er volgde een dril die doet denken aan zomerse omstandigheden.
De vissen zijn weer op kracht,en dat liet deze karper goed merken.Tijdens het landen zie ik iets vreemds,er hangt een rubber kunstaas vis van een centimeter of 12 uit de bek van de karper.
Wat mijn nog meer verbaasd is dat er een grote dreg onder in de lip hangt.Op de eerste foto is de dreg en de kunstvis te zien.Heeft die karper nou bewust dat kunstaas gegrepen??,,ik hoor het graag!
Er bljkt nog veel meer aan de bek te hangen....een wartellood van 70 gram, connectors,wartels,siliconenslang,heel veel nylon en iets dat lijkt op verrot doek.


Met een tangetje heb ik voorzichtig al deze zooi verwijderd..wat moet dat een kwelling geweest zijn om ik weet niet hoelang hiermee te moeten rondzwemmen.
En dan ook nog een boilie pakken..misschien wel bewust om verlost te worden??


Wat ben ik blij voor deze schubkarper!


En zwom zijn dubbele vrijheid tegemoet!!!
Groet Hans

6 opmerkingen:

 1. Hoi Hans,
  nog even een aanvulling op mijn voorgaand bericht.

  Het is toch eigenlijk te erg dat er nog steeds karpervissers bestaan,die geen safety systems gebruiken??? Ik bedoel,als ik een minuut op internet rondstruin heb ik het voor elkaar en dan weet ik gewoon,dat als ik karper verspeel door lijn breuk,de vis het lood kwijt is. Die onderlijn komt wel goed. Het is ook natuurlijk een gewetens kwestie...

  Wat zal die vis zich nu lekker voelen!!!!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dale,

  Je hebt gelijk!
  Veiligheid voor alles.

  Wat ik niet snap is hoe komt die karper met een dreg en kunstaas in zijn bek.. en hoe komt er ook nog een loodmontage bij??

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hans,
  dat is ook bizar. Maar ik heb vroeger,toen ik nog jong en onwetend was,ook een karper gevangen op een blinker van Mepps... Gewoon netjes in de bek.

  V.w.b. die loodmontage... De karper zal toch moeten eten..een keer...

  Feit is dat we er nooit achter zullen komen. Wat we wel weten is dat er 2 onvoorzichtige vissers aan de gang zijn geweest,helaas.. Voor wat betreft de roofvisser kan ik me er nog iets bij voorstellen. Maar die karpervisser :-(

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Hans,
  Mooi dat je die vis van al die ellende hebt weten te bevrijden. Ik voerde vroeger mijn karpers in het aquarium kikkervisjes. Dat ging best mooi. Ze zwommen gewoon rustig achter die beestjes aan en slurpten ze naar binnen. Heb ook eens drie karpers op visbroed zien azen en weet van meer foto's van karpers en brasems die op kunstaas gevangen worden. Je ziet er op Totalfishing elk jaar ook wel voorbij komen. Wat het lood en de rest betreft, misschien vastgezwommen in ie loodmontage en vervolgens verspeeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hans,

  bizar zeg, maar het gebeurd dat karper op kunstaas gevangen wordt, niet heel vaak maar zo nu en dan hoor je hierover (en andersom gebeurd dus ook, pas een prachtige aanbeet op een blokje smac, was het een snoekje!).
  Wel fijn dat de vis ervan af is, aan de foto te zien heeft de bek er verder niet onder geleden oid.

  gr Andries

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Hans heb je netjes gedaan Hans de karper kan weer rond zwemmen en zijn oudere broertje of zusje naar je toe sturen.
  Net terug van Texel en wist je dat ze daar ook karpers hebben en mooie ook nog.
  Later meer daarover.
  Groet Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen