dinsdag 24 november 2009

Lekker lang, mooie ogen strak en snel!

Als karpervisser probeer ik mijn keuze in hengels zoveel mogelijk te laten afhangen van de stekkeuze en de Karper bezetting van het betreffende water. Het geeft mij het meeste plezier om met aangepast materiaal te vissen, zodat een karper mag laten zien wat hij waard is. Kort gezegd “licht vissen maar zo zwaar als nodig” In de loop van jaren weet je op den duur wel wat er zo een beetje rondzwemt in je wateren. Dit heeft er wel voor gezorgd dat ik ondertussen een aardige verzameling aan (pen) hengels heb staan. Het zijn o.a.hengels van BB/CJW/ Hardy en Ton Temming. Aangezien ik op zoek was naar een lichtere penhengel ter vervanging van mijn zeer oude glashengel en de platgetreden paden eens wilde verlaten..kwam ik terecht bij Dick Willemsen van Rodvisions. Bij Dick heb ik een mooie penhengel aangeschaft waar ik de komende jaren veel plezier aan ga beleven.Dick maakt trouwens ook erg mooie landingsnetten..(voor de liefhebber van details) hier volgen de specificaties: )

2 Delige Blank-12,6 FT 1.25 lb hi-tech design, twee typen carbonvezel zijn gebruikt om sterkte en demping te optimaliseren.

Zeer slank met perfect doorlopende medium Aktie. Kleur Golden Olive.
Hengelgewicht 225 gram. De hengel is mooi in balans met bv een Abu 33 tussen de Fuji reelhouderOgen Alps PTCLVZG-UL éénpoot met extra rank en licht frame, vrijwel startweerstandsloze zirconium voering.


Wikkelingen A draad olive green nr.5896 Gudebrod(het dunste verkrijgbaar) nylon, om de wikkelingen zo dun en licht mogelijk te houden.

Top en greepwikkeling met Ht metallic draad Gudebrod rood nr.9326.

Greep - kurk super-grade kwaliteit rechtstreekse import uit Portugal gedraaid op 24 mm.

Reelhouder Fuji DPS 18 mm, lock down montage.


RvS componenten, cone eventueel te gebruiken als contra-cone ( gewichtschijfjes bij te steken) CnC draaiwerk design RodVisions.
http://www.rodvisions.nl/

Ben met de nieuwe aanwinst naar het water gereden om een paar uurtjes te pennen.

Conclusie; een mooie Snelle en strakke hengel die diep wil buigen!


Groeten Hans

5 opmerkingen:

 1. Hoi Hans,

  Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst!

  Groeten,
  Peter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hans.
  ik ben benieuwd of ik ook zover wordt omgetoverd tot deze type hengels en de glashengels laat staan ik denk het van niet maar je heb er wel weer een plaatje bij.
  groet Hennie.
  Ps: het is snoektijd nog even 1 weekje werken en dan zullen we weer eens afspreken !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hennie,

  Jaja dat glasverhaal van jou...daar kijk ik door heen Hennie!Ik verheug ik me nu al op onze nieuwe snoekdag!overal hoor ik "ze zijn los" Groeten Hans en snel tot ziens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kwijl,kwijl...

  Schitterend Hans.....

  Groet,Dale

  BeantwoordenVerwijderen